Avosoiden Valkmusa

Joulun sunnuntainvieton päiväretkemme kohdistui meille vieraaseen kymenlaaksolaiseen kansallispuistoon Valkmusaan . Se on monelle tuntematon paikka täynnä upeita, laakeita avosuomaisemia, sillä Repovesi on selvästi tunnetumpi retkeilykohde. 



Valkmusa sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin retkeilijöille, mutta Repoveteen verraten esteettömyyttä ei puistossa ole otettu huomioon. 

Reitti jonka kuljimme oli Läntisen Keitaan (ympyrä)lenkki. Se pituus on 2,3km ja suurimmaksi osaksi pitkospuita myöten kuljettava reitti. Lenkki alkaa ja päättyy Simonsaaren pysäköintialueelle (Vastilantie 886). 

Näin talvella reitille kannattaa varustautua lämpimin ja tuulenpitämin varustein, sillä avosoiden kylmä puhuri tuli ainakin minulle yllätyksenä. Kohokohtana oli matkan puolivälissä oleva Simonsaari, ja sinne rakennettu näköalatorni. Siellä tuli otettua päiväretken parhaimmat kuvat, puumerkin laittoa nimikirjaan unohtamatta. 

Toinen Valkmusan reitti on nimeltään Morontuvalle vievä reitti, joka alkaa osoitteesta Suolinnantie 740 ja päättyy Morovuoren päivätuvalle. Myös Vastilantieltä on mahdollista vaeltaa edellä mainitulle tuvalle, vaikkei reittiä olekaan merkitty karttaan. Simonsaaresta alkaa puolestaan selkeä opastus kohteeseen, jolloin eksymisvaaraa ei pääse syntymään.

Kun saavut kansallispuistoon, muista pitää lemmikkisi kytkettynä. Voit liikkua vapaasti jalan tai hiihtäen, marjastaa sekä poimia reittien varrelta ruokasieniä. Huomioi nuotio- ja leiriytymispaikkojen erillisohjeet, sekä vältä kulkemista avosoilla lintujen pesimäaikoina. 

Suosittelen lämpimästi kohteeseen tutustumista, mukavia vaellushetkiä! Perheen kanssa paras <3

Lähteet luontoon.fi/valkmusa



Kommentit

Suositut tekstit