Sponttaania suunnittelua

Vuosi 2019, sitä pitää ensin mutustella, maistella ja pyöritellä. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan?



Saan olla tyytyväinen, ettei tammikuu tuonut mukanaan sen suurempia yllätyksiä. Arki rullaa omalla painollaan, eikä kukaan ole pakottanut vannomaan ainuttakaan uuden vuoden lupausta.

Sen sijaan käänsin ruutulehtiöstä uuden sivun ja aloin listata asioita, joita haluan kokeilla seuraavan kahdentoista kuukauden aikana. Sitä piristyy huomatessaan, kuinka paljon hauskoja ideoita tulee ilmi.

Huomasin, etten ole edes tullut ajatelleeksi haluavani toteuttaa tiettyjä asioita. Paperille ne siitä huolimatta olivat ilmestyneet.

Mitä sinä haluaisit tehdä tänä vuonna? Ei tarvitse miettiä edellisvuoden saavutuksia tai epäonnistumisia, vaan pelkästään tulevaisuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Ota itsellesi kynä, laita aivot narikkaan ja aloita kirjoittaminen. Älä ole järjestelmällinen, vaan laita yksittäisiä sanoja pitkittäin tai poikittain, kierrä lauseet ympyröiksi ja vaihda tekstin väriä.

Itse sain todella lyhyessä ajassa ylös melkein neljäkymmentä kohtaa. Tarkoitus ei ole rajata toiveita rahan, ajanpuutteen tai muiden mielipiteiden vuoksi. Yksinkertaisuudessaan omat mietteeni koostuvat hetkeen pysähtymisestä höyryävän teekupin äärellä.

Halusin jakaa kirjoittamani asiat erilaisiin luokkiin, jotta hahmottaisin ne helpommin. Minuun iski jokin näkymätön vimma, joka vaati viemään prosessia pidemmälle. Alla on listaltani muutama kohta, joista osa on päätynyt kalenteriin asti:

  • Kesän kotimaan roadtrip
  • Viikonloppu mökillä ystävien kanssa
  • Kulttuurimatka ulkomaille
  • Hyvän leffan katsominen villasukat jalassa, lämpöiseen vilttiin kietoutuneena
  • Aloittaa keskustelu täysin vieraan ihmisen kanssa
  • Pukea kesämekko juhannustansseihin
  • Uuden kokeileminen

Parasta on, ettei listan kohtia tarvitse halutessaan toteuttaa. Mikään ei pakota suorittamaan niitä, ellet itse halua tehdä niin. Varaa ripaus aikaa ja kokeile ihan vain yllättääksesi itsesi.

Mitä tekisit jos sinulla olisi aikaa:
  • yksi ilta?
  • vuorokauden tunnit?
  • viikonloppu?
  • kolmekymmentä päivää?
Kalenterin täyttyessä tasaiseen tahtiin, valitse tietty päivä tai viikonloppu jolloin voit keskittyä ainoastaan itseesi. Kun ajankohta on valittu, on sen ympärille helppo alkaa rakentaa niitä perinteisiä rutiinimenoja.
Vain oma mielikuvituksesi on rajana. Arki on täynnä velvollisuuksia, tapaamisia ja aikatauluttamista. Positiivisten ajatusten listaaminen ja niiden pyöritteleminen on hauskaa ja virkistävää, varsinkin pimeimpään aikaan vuodesta.

Vuosi 2019, mitä kaikkea se vielä tarjoaakaan. Enemmän kuin edellisvuosi, siitä voin olla varma. Kaikki on kiinni omasta asenteesta, sisäisestä potentiaalista syöksyä kohti uusia tuulia. Pitää vain nostaa purjeet ja kajauttaa mojova varoitushuuto: Pois alta, täältä minä tulen!

Pilkekäs






Kommentit

Suositut tekstit